середу, 12 березня 2008 р.

Хто гальмує фінансування регіональних програм «Власний дім»?

Березень 2008 року. З державного бюджету не надійшло жодної копійки на фінансування регіональних програм «Власний дім», за якими здійснюється кредитування будівництва житла у сільській місцевості. Хоча кошти на це у тому ж таки державному бюджеті на 2008 рік передбачені.

Уряд не фінансує і водночас не пояснює причин відсутності фінансування. Натомість, окремі депутати Верховної Ради від Блоку Тимошенко та Блоку Литвина намагаються «підвищити ефективність» використання бюджетних коштів для будівництва (придбання) житла для сільського населення. Питання вдруге пропонується до розгляду на засідання Комітету з питань бюджету, яке відбудеться 12 березня, о 15.00 годині, за адресою: вул. Банкова, 6-8, кімн. 510). Питання «ефективності» вже знімалося з розгляду ( http://www.maidan.org.ua/static/news/2007/1204631883.html ). Напевно, це сталося через розголос, автором якого став я і сайт «Майдан».

Справжня мета цього зібрання відома – кошти державного бюджету пропонується ділити між областями не відповідно від кількості сільського населення у кожній області, а за спеціальною схемою, - про що вже повідомлялося на сайті «Майдан» ( http://www.maidan.org.ua/static/mai/1204204534.html ). За моїми даними, задля «ефективного» розподілу бюджетних коштів спеціально створюється посередницька структура – асоціація «Власний дім», ініціаторами створення якої є особи, які були причетні до розподілу бюджетних коштів на ці цілі ще за президентства Л.Кучми. Тому не дивно, що на вищезгадане засідання Комітету не запрошені голови обласних фондів підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, а також представники обласних державних адміністрацій, які відповідають на місцях за виконання програм «Власний дім».
Фондам, фактично, насильницьким шляхом хочуть запропонувати схему, яка, на мою думку, не тільки не буде ефективною, а й зможе утримувати зайвого посередника.

Я закликаю народних депутатів України, які є членами Комітету з питань бюджету, взагалі відмовитися від розгляду цього питання. Розподіл коштів між областями – справа Головного розпорядника – Міністерства аграрної політики України. Тільки за такої умови можна реально підвищити ефективність використання бюджетних коштів для будівництва житла для сільського населення, а також унеможливить створення зайвих посередницьких структур.

Тарас ТОКАР,активіст ВГО Альянс «Майдан».

Архів Майдан-ІНФОРМу на цю тему:
http://www.maidan.org.ua/static/mai/1204204534.html
http://www.maidan.org.ua/static/news/2007/1204631883.html
http://www.maidan.org.ua/static/news/2007/1204793751.html

Джерело: http://maidan.org.ua/static/mai/1205311368.html

Немає коментарів: