вівторок, 9 березня 2010 р.

Заява активіста ВГО Альянс «Майдан» Тараса Токаря

щодо захоплення фінансової документації державної установи працівниками прокуратури, УБЕЗу та «Беркуту» у Полтаві

4 березня 2010 року, близько 11.00 години, до приміщення Полтавського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі увірвалися працівники прокуратури Октябрського району м. Полтави, Управління по боротьбі з економічною злочинністю та спецпідрозділу «Беркут».

Нашвидкуруч зачитавши постанову про обшук, вони виставили за межі приміщень усіх працівників цієї держустанови, а це – два чоловіка та шість жінок.

На протязі обшуку, який тривав майже два робочі дні працівники правоохоронних структур вилучили близько 600 кредитних справ та системний блок головного бухгалтера Фонду. При цьому у кримінальній справі, яка була порушена ще 23 червня 2009 року по факту (нібито) нецільового використання бюджетних коштів зазначається спірними всього 8 (вісім) кредитних справ. Обвинувачення конкретним особам й досі не висунуто, що є порушенням вимог Кримінально-процесуального кодексу з боку працівників прокуратури. Спір по цій справі розглядається у Харківському апеляційному суді. Наступне засідання суду має відбутися 30 березня цього року.

Як пояснили працівники прокуратури, ці дії відбуваються в рамках порушеної кримінальної справи проти посадових осіб Фонду прокуратурою Октябрського району м. Полтави на підстави акту перевірки Контрольно-ревізійного управління у Полтавській області.

Слідство по цій кримінальній справі прокуратурою Полтавської області передавалося з однієї в іншу прокуратуру – з прокуратури Октябрського району до прокуратури Київського району м. Полтави. Протягом проведення слідства прокуратурою Київського району також не було висунуто жодних звинувачень конкретним посадовим особам Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

Кримінальну справу було повернуто до прокуратури Октябрського району м. Полтави. І, як зазначили працівники прокуратури, які проводили обшук у Фонді, прокурор і слідчий Київського району м. Полтави звільнені з посад прокурором Полтавської області за невиконання доручення заступника прокурора області по вищезгаданій кримінальній справі.

Є зрозумілим той факт, що працівники обласного КРУ і прокуратури не можуть довести своєї правоти. І тому намагаються тиском зірвати судовий процес у Харкові.

Враховуючи вищевикладене, я приходжу до висновку, що прокурор Полтавської області Віктор Войцишен та ряд інших чиновників виконують замовлення сторонніх осіб, наближених до одного з колишніх кандидатів у Президенти України, який використовував обласний підрозділ ГоловКРУ та інших силових структур задля своєї перемоги на теренах Полтавщини, що підтверджують результати виборів у нашій області – перше місце.

Звертаюся до Президента України Віктора Януковича, Генерального прокурора України Олександра Медведька та народних депутатів України з проханням припинити незаконні дії силових структур по відношенню до одного з кращих фондів України.

Архів новин на цю тему:
http://maidan.org.ua/static/centernews/1267695497.html
http://maidan.org.ua/static/centernews/1267698962.html
http://maidan.org.ua/static/centernews/1267707303.html
http://maidan.org.ua/static/centernews/1267728135.html
http://maidan.org.ua/static/centernews/1267774949.html
http://maidan.org.ua/static/centernews/1267781028.html

Короткі новини з місця події публікуються тут: http://twitter.com/tarastokar

"Майдан".

Немає коментарів: