середу, 20 лютого 2008 р.

Активіст Альянсу «Майдан» привертає увагу до Полтави

Загроза остаточного знищення Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. Панаса Мирного знову повертається. Як вже повідомляв Майдан-ІНФОРМ, приміщення бібліотеки знову відвідали підприємці, які вже понад три роки намагаються різними способами виселити цей заклад.

Місцевий активіст ВГО Альянс «Майдан» Тарас Токар привертає увагу керівництва області, а також обласних управлінь Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ до існуючої загрози. З інформації з достовірних джерел стало відомо, що готується нова кампанія по захопленню приміщення дитячої бібліотеки.

Останній покупець приміщення веде переговори з місцевим представництвом одного з відомих в Україні комерційних банків, запущена дезінформація по можливому звільненню з посади голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Асадчева (який, як відомо, став активним учасником збереження бібліотеки), на 3 березня за позовом підприємця в Октябрському районному суді Полтави знову розглядатиметься «бібліотечна справа».

Крім того, місцеві представники громадськості та журналісти закликають обласну державну адміністрацію та обласну раду не йти на поводу у бізнесменів, які не мають на руках жодного позитивного рішення суду на свою користь.

Джерело: "Майдан".

Немає коментарів: